Азартний бурштин. Співвласник ігрового бізнесу збільшує частку на ринку видобування бурштину

Азартний бурштин. Співвласник ігрового бізнесу збільшує частку на ринку видобування бурштину

Щойно придбана компанія може отримати контроль над 7 бурштиновими ділянками

Що сталося? 

ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД” змінило засновників і кінцевого бенефіціарного власника. Про це повідомляє NADRA.info із посиланням на дані Єдиного державного реєстру, баз YouControl, ДНВП “Геоінформ України”, ДП “Прозорро.Продажі”. 

Новим власником 100% капіталу ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД” став Кошель Ігор Федорович з Броварів Київської області. Угоду було закрито 16-20.11.2021. Також було збільшено статутний капітал – з 1 тис. грн до 5 млн грн. Попередніми власниками компанії 50/50 були Зеленецький Роман з Вінницької та Кривой Анатолій з Житомирської області.

 

До чого тут бурштин?

Цієї осені ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД” було визнано переможцем низки аукціонів з продажу спецдозволів на бурштиноносні ділянки. Про вересневі торги ми писали тут, про жовтневі – тут.

Якщо компанія сплатить свої цінові пропозиції, стане власницею спецдозволів на такі ділянки:

  1. Гальбин-16
  2. Гальбин-17
  3. Гальбин-18
  4. Гальбин-25
  5. Гальбин-23
  6. Гальбин-24
  7. Гальбин-26

За всі 7 спецдозволів компанія викладе трохи більше, ніж 4 млн грн.

Спецдозвіл на Гальбин-24 – єдиний, який ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД” має купити за результатами аукціону, в якому перемогло під час торгів. Всі інші – компанія отримала право купити після того, як від своїх ставок відмовлявся переможець торгів – ТОВ “Грейт СГ Юкрейн“. Сума, яку сплатить за спецдозволи ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД”, є удвічі нижчою від скасованих пропозицій ТОВ “Грейт СГ Юкрейн“.

Окрім ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД”, Ігор Кошель є співвласником компанії ТОВ “Деревообробна Євроліс”, яка в липні 2020 р. отримала спецдозвіл на ділянку Біла, куплений за результатами аукціону в травні 2020 р. за 17 млн грн.

 

До чого тут азартні ігри?

Новий власник ТОВ “Бізнес Еліт Груп ЛТД” Ігор Кошель є власником 50% у ТОВ “Легал Гейм” (статутний капітал 30 млн грн), зареєстрованого в Херсоні. Основний вид діяльності компанії – “92.00 Організування азартних ігор”. Станом на дату публікації, про ліцензії ТОВ “Легал Гейм” на ігровий бізнес нам невідомо, на сайті Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей згадок про компанію не знайдено. Власником інших 50% компанії є херсонець Ігор Макієвський.

Ігор Макієвський також є співзасновником ТОВ “Редакція журналу “Азарт”. В мережі можна знайти згадки про Ігоря Макієвського як голову Всеукраїнського об’єднання роботодавців галузі відпочинку і розваг.

Джерело фото: https://logincasino.com.ua/interview/igor-makievskii-dlya-stvorennya-gralnih-zon-v-ukraiyni-uryad-mae-vzyati-na-sebe-rozvitok-infrastrukturi64810.html

Саме в цьому статусі заплановано виступ пана Макієвського з доповіддю “Оподаткування грального бізнесу в Україні” на виставці “Геймінг Індустрія”, яка днями відбудеться в Києві.

Джерело: https://www.eiexpo.com.ua/team-details/makievskiy1/

Зв’язатися з Ігорем Кошелем не вдалося. В ТОВ “Легал Гейм” NADRA.info пообіцяли передати пану Кошелю прохання про коментарі. Ми радо опублікуємо їх, щойно отримаємо.

 

Хто має право видобувати бурштин в Україні?

База ДНВП “Геоінформ України” містить дані про понад 60 дійсних спецдозволів на користування бурштиноносними надрами. Державні підприємства – ДП “Укрбурштин” (дочірнє підприємство ДАК “Українські поліметали”) і ДП “Бурштин України” – володіють лише двома спецдозволами. 4 спецдозволи контролює КП “Волиньприродресурс” Волинської обласної ради. Решта належить 31 приватній компанії. 

 

Читайте також: Центр “Сонячне ремесло” планує утричі збільшити видобуток бурштину до кінця 2021

Читайте також: Райт Солюшн відновила дослідно-промислову розробку бурштину в Житомирській області

Читайте також: Рудьковські зайшли в бурштиновий бізнес

Читайте також: Бурштиновий рок: компанія Войцеха Бальчуна видобуває коштовне каміння в Україні

 

Головне фото асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/vTDezYC