Причорноморське ДРГП виставили на приватизацію

Причорноморське ДРГП виставили на приватизацію
Про долю науково-дослідних суден підприємства поки що не повідомляється. Джерело фото: https://www.marinetraffic.com/

Єдиний майновий комплекс (ЄМК) Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства (ПричорноморДРГП) включили до переліку обʼєктів малої приватизації, що підлягають приватизації в 2021 р.. Повідомляє NADRA.info із посиланням на Наказ №2085 від 23.11.2021 за підписом Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка. 

Лот опубліковано в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” 29.11.2021.

Станом на 14.12.2021 дата аукціону невідома. 

Об’єкт складається з комплексу будівель та споруд, розташованих у м. Одеса, м.Білгород-Дністровський, м.Херсон, Миколаївській області загальною площею понад 10 200 м2, – йдеться в описі ЄМК. 

Водночас, відсутня інформація про земельні ділянки та інше майно, яким володіє чи користується ПричорноморДРГП. Зокрема, не повідомляється, чи включать до ЄМК науково-дослідні судна: бурове “Діорит” і геофізичне “Іскатєль“.

“ПричорноморДРГП розташоване в місті Одесі, є правонаступником підприємств геологічної галузі в регіоні, перше з яких було створено у 1938 році. Територія діяльності підприємства охоплює Одеську, Миколаївську та Херсонську області (понад 14 % території України), а також український сектор Чорного та Азовського морів.

ПричорноморДРГП займає важливе місце у формуванні мінерально-сировинної бази регіону. Протягом майже 70 років створено надійну сировинну базу будівельної індустрії, питних та мінеральних підземних вод трьох південних областей України. Розвідано та передано експлуатуючим підприємствам понад 700 родовищ будівельних матеріалів, а також близько 100 родовищ питних, технічних та мінеральних вод.

ПричорноморДРГП є єдиним підприємством в Україні, яке виконує морські геофізичні пошукові роботи з виявлення об’єктів, перспективних на нафту і газ, а також геологознімальні роботи з геолого-екологічними дослідженнями шельфу, які включають буріння з борту НДС “Діорит” картувальних свердловин глибиною до 100 м при глибині моря 100 м, донний пробовідбір і комплекс геофізичних методів. Морські геофізичні дослідження проводяться за допомогою НДС “Іскатєль” фахівцями високої кваліфікації. Усі відомі родовища вуглеводнів Українського сектору Чорного моря та більшість родовищ Азовського моря виявлено за даними наших робіт” – йдеться в довідці на сайті ДНВП “Геоінформ України”.

Нагадаємо, ПричорноморДРГП було передано на приватизацію рішенням Кабінету Міністрів України у серпні 2020 р.. Тоді ж було вирішено роздержавити Український державний геологорозвідувальний інститут “УкрДГРІ”, Східне державне регіональне геологічне підприємство і Державне підприємство “Бурштин України”. В липні 2021 р. Рада національної безпеки та оборони вивела з-під приватизації УкрДГРІ. ПричорноморДРГП було остаточно передано під управління Фонду державного майна України наприкінці вересня 2021 р..

29.11.2021 NADRA.info звернулися до ФДМУ з проханням надати інформацію про все майно, обставини і терміни приватизації всіх добувних і геологічних підприємств, якими управляє Фонд. Щойно отримаємо відповідь на запит – опублікуємо офіційні дані. 

 

Читайте також: Розсекречено бурштинову НСРД: директору держпідприємства пропонували хабар у 50 мільйонів

Читайте також: Олексій Фалькович: Українські літієві родовища не підготовлені для іноземних інвестицій

Читайте також: Результативний листопад. Хто розіграв 15 спецдозволів на користування надрами? 

Читайте також: Мостобудівна компанія купить спірне родовище граніту за півціни

Читайте також: Гуляйпільське спотикання турецьких планів. Депутати виступили проти родовища залізної руди

 

Джерело фото: https://www.marinetraffic.com/en/photos/of/ships/shipid:344181/ships