Граничні терміни (!) робіт, потрійне узгодження стратегічних надр, обовʼязкова ОВД, розкриття власників та інші нововведення з проекту змін до 615-ї

Граничні терміни (!) робіт, потрійне узгодження стратегічних надр, обовʼязкова ОВД, розкриття власників та інші нововведення з проекту змін до 615-ї

24.01.2022 Державна служба геології та надр України оприлюднила проєкт постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) “Про внесення змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами” з додатками.

 

Офіційно

Проєктом постанови КМУ з метою виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16 липня 2021 року, введеного в дію Указом Президента України від 23 липня 2021 року № 306/2021, пропонується внести зміни до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року № 615 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2020 року № 124).

Проєкт розроблено Департаментом правового забезпечення Держгеонадр (03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16, тел. (044) 456-71-55, e-mail: [email protected]). Зауваження та пропозиції до проєкту акта приймаються до 24.02.2022 на вказану пошту та електронну адресу.

 

Що нового?*

  1. Перелік підстав надання спецдозволів на користування надрами без аукціону – скоротять. “Місцеве значення” корисної копалини більше не буде підставою для позааукціонного отримання спецдозволу.
  2. Надання/продовження строку дії/внесення змін до дозволу на користування надрами в межах ділянок надр (родовищ корисних копалин) металічних руд та неметалічних корисних копалин, які мають стратегічне значення для сталого розвитку економіки та обороноздатності держави (далі – “стратегічних надр” або “стратегічних корисних копалин” – Прим.), погоджуватиметься з Міндовкілля, Мінекономіки та Мінстратегпромом. Кожному – ідентичний пакет документів. За маніпуляції з даними – відмова.
  3. Запроваджується “мовчазна згода” для погодження дозволів на стратегічні надра Міндовкілля, Мінекономіки та Мінстратегпромом. Якщо немає погодження або вмотивованої відмови протягом 15 днів – вважається, що надання/продовження/внесення змін погоджено.
  4. Запроваджуються “економічно обґрунтовані граничні терміни робіт” (завантажуйте документ dodatok-5_do-poriadku-24.01.22) за окремими групами корисних копалин і “основні види робіт”. Граничні терміни і основні види будуть враховуватися при затвердженні примірних угод про умови користування надрами.
  5. Забороняється продовження строків виконання робіт на ділянці надр, окрім чітко визначених випадків (наприклад, на час оформлення землі, якщо затримка виникла не з вини надрокористувача; на строк дії форм-мажору; на строк зупинення дії та/або анулювання дозволу через суд, якщо таке зупинення та/або анулювання скасовано та ін.).
  6. До особливих умов дозволів на користування надрами в межах ділянок стратегічних надр (родовищ корисних копалин), включається обов’язок здійснення в Україні первинної переробки (збагачення) відповідних корисних копалин на етапі їх видобування.
  7. Під час подання заяв на надання, продовження строку дії та внесення змін до дозволу обовʼязковим буде розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників надрокористувача.
  8. Безоплатне надання геологічної інформації у випадках, коли ділянка надр надається суб’єкту господарюванню з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки надр (родовищ корисних копалин), які виконуються за рахунок коштів державного бюджету з метою нарощування мінерально-сировинної бази України. Зазначена інформація надається безоплатно та підлягає поверненню, передача третім особам забороняється.
  9. Заява на продовження спецдозволу (хоч на видобування, хоч на ГВ, хоча на ГВ + ДПР) – подається не раніше, ніж за 24 місяці до закінчення терміну дії дозволу.
  10. У наданні/продовженні/переоформленні/внесенні змін до спецдозволу на стратегічні надра відмовлять, якщо заяву не погодить хоча б одне міністерство зі згаданих вище: Міндовкілля, Мінекономіки та Мінстратегпром.
  11. У наданні/продовженні/ переоформленні/внесенні змін до будь-якого спецдозволу відмовлять, якщо не буде висновку про оцінку впливу на довкілля (ОВД).
  12. У наданні/продовженні/ переоформленні/внесенні змін до будь-якого спецдозволу відмовлять, якщо надрокористувач не розкриває кінцевого бенефіціарного власника.
  13. Вносяться відповідні зміни до Переліку документів, що подаються разом із заявою про надання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону. Наприклад, у ситуаційних планах та каталогах координати кутових точок ділянок надр надаються надрокористувачем в системі WGS 84 з точністю не менше однієї десятої секунди. Крім цього, надрокористувач не зможе подати власноруч завірену копію висновку з ОВД – доведеться надавати реєстраційні дані з висновку про ОВД. Також деталізовано/розширено вимоги до змісту пояснювальної записки з характеристикою об’єкта та обґрунтуванням необхідності використання надр.

 *Повний текст проекту, з порівняльною таблицею та додатками доступні на офіційному сайті Служби за посиланням.

 

Читайте також: Тисагаз і Волинська ГХК пішли судом проти Володимира Зеленського 

Читайте також: Єгор Перелигін: “Немає сенсу приховувати… Були поставки”

Читайте також: Надрокористувач добровільно відмовився від потужного родовища піску в акваторії Дніпра

Читайте також: Найбагатші: хто з українських мільярдерів заробляє на надрах?

Читайте також: Карʼєри Міністерства юстиції: що і скільки видобувають підприємства кримінально-виконавчої служби?