Граніт, пісок, термальні води, глина, гравій | нові аукціони Держгеонадр

Граніт, пісок, термальні води, глина, гравій | нові аукціони Держгеонадр
Зображення асоціативне

06.06.2024 Державна служба геології та надр України планує провести 11 аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр від 16.05.2024 №228 (завантажити), а також дані майданчика UBIZ.ua, акредитованого АТ «Прозорро.Продажі».

Цінові пропозиції приймаються з 18:00 21.05.2024 до 20:00 05.06.2024.

Загальна початкова вартість лотів становить 23 654 824 гривні.

«Бізнес готовий інвестувати в розробку надр, а проведення електронних аукціонів є дієвим інструментом, що забезпечує прозору процедуру надання спеціальних дозволів у користування, створює умови для визначення ринкової ціни лоту, – пояснює очільник Служби Роман Опімах. – Геологічна галузь є основою сталого й ефективного розвитку національної економіки. Тому зараз дуже важливо продовжувати працювати на повну, навіть у ці важкі для країни часи, щоб зберегти робочі місця та сплачувати податки».

NADRA.INFO публікує огляд лотів із зазначенням ініціаторів аукціонів та посиланнями для участі в торгах. Принагідно нагадуємо, що за аукціонами Держгеонадр уважно стежать в Антимонопольному комітеті України: якщо між учасниками торгів зафіксують змову, переможець може втратити куплений спецдозвіл.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Граніт

  • Коростень-Щорсівська-II ділянка Коростенського родовища (Житомирська область, Коростенський район), видобування. Початкова вартість лоту 11 796 049,78 грн (тут і далі ціну вказано без ПДВ); ініціатор аукціону – ПрАТ «Транснаціональна корпорація «Граніт» Олександра і Сергія Пилипенків (належить до групи «Ковальська»).

Граніт, габро-долерит

  • Карпилівське родовище (Рівненська область, Сарненський район), видобування. 5 495 844,47 грн; ФОП Шлеюк Володимир Адамович (Рівненська обл.).

Пісок

Гравій, піщано-гальковий матеріал, пісок

  • Видинівське родовище (Івано-Франківська область, Коломийський район), ГВ+ДПР+ПР. 2 439 888,61 грн; ТОВ «Снятинська видобувна» (Олександр Ферлей).

Глина 

  • Рудниківське родовище (Івано-Франківська область, Коломийський район), видобування. 99 388,8 грн; ТОВ «Заболотівська цегла» (Георгій Гуцул).

Підземні води теплоенергетичні

Нагадаємо, 21.05.2024 Держгеонадра вкотре розігруватимуть дозвіл на видобування торфу родовища Мак. Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець на прикладі цього лоту заявляв, що державі варто ретельніше готувати до продажу спецдозволи на користування надрами.

23.05.2024 відбудуться 13 перших аукціонів з продажу спеціальних дозволів на надра. З переліком лотів можна ознайомитися за посиланням.

 

*- Засновником Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ є Благодійний фонд За Закарпатський Угорський Інститут (БФ ЗА ЗУІ). Учасниками БФ ЗА ЗУІ є Управління Закарпатської Реформаторської церкви, Закарпатське угорськомовне педагогічне товариство, Товариство Угорської культури Закарпаття (YouControl).