Західнадрасервіс відчужує спецдозвіл на Бистрицьку площу

Західнадрасервіс відчужує спецдозвіл на Бистрицьку площу
Зображення асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/lXZgr2i

Державна служба геології та надр України погодила внесення змін до спеціального дозволу №4779, наданого ТОВ «Західнадрасервіс» з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням вуглеводнів Бистрицької площі у Львівській області. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр від 24.07.2024 № 332 (завантажити).

Зміни внесено у звʼязку з відчуженням спеціального дозволу на користування надрами. Набувачем спеціального дозволу на Бистрицьку площу вказано ТОВ «Бистрицьке Інвест», створене в червні 2024 р. (YouControl). Власником обох  компаній є Зіновій Козицький.

За даними Держгеонадр станом на липень 2024 р., крім відчуженого спецдозволу №4779, ТОВ «Західнадрасервіс» володіє двома дійсними вуглеводневими спецдозволами (№4883, №4884).

Раніше NADRA.INFO писали про відчуження ТОВ «Нордік-Буд» Зіновія Козицького спеціальних дозволів на бурштиноносні ділянки на користь іншої компанії цього ж власника – ПП «Гео-Топо-Кадастр».

Нагадаємо, 28.03.2023 набули чинності зміни до Кодексу України про надра, передбачені Законом Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами (законопроект 4187). Серед іншого, було дозволено відчуження спецдозволів на користування надрами шляхом укладення договору купівлі-продажу або внесення як вкладу до статутного капіталу (запроваджено т.з. вільний обіг прав користування ділянками надр). Перший спецдозвіл, про відчуження якого стало відомо – на родовище титанових руд Лікарівське (Кіровоградська обл.). ТОВ «ВКФ «Велта» Андрія Бродського відчужило спецдозвіл на користь ТОВ «Декарт Мінералс» Олексія Царапкіна. Згодом NADRA.INFO писали про інші випадки відчуження спеціальних дозволів на користування надрами.