Аркона Газ-Енергія розпочала геофізичні дослідження на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

Аркона Газ-Енергія розпочала геофізичні дослідження на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі
Головний геолог Smart Energy Володимир Семенюк показує на карті родовища компаній групи

Проєктна глибина майбутньої свердловини складає 5 565 м

Компанія “Аркона Газ-Енергія”, що входить до групи Smart Energy та володіє спеціальним дозволом на розробку Свистунківсько-Червонолуцького родовища (Полтавська область, спецдозвіл №4830 на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням газу природнього, конденсату), розпочала дослідницькі роботи на своєму родовищі. За результатами досліджень буде уточнено розташування наступних проєктних свердловин, запланованих для подальшої розробки родовища, повідомляє прес-служба Smart Energy.

В рамках цих робіт Аркона розпочала проведення термо-атмо-геохімічних досліджень території всього спеціального дозволу. Вони дозволять уточнити геологічну будову Свистунківсько-Червонолуцького родовища та визначити оптимальні місця для закладання майбутніх свердловин. 

Також компанія готується до проведення  3D-сейсморозвідувальних робіт, які охоплять усю територію спеціального дозволу та котрі заплановані на кінець 2021 – початок 2022 року. 

“Наразі ми складаємо проєкт подальшої промислової розробки Свистунківсько-Червонолуцького родовища. Окрім того, очікуємо на результати оцінки запасів та ресурсів вуглеводнів від незалежного міжнародного консультанта, яка дозволить фіналізувати наші виробничі плани щодо родовища”, – прокоментував Віктор Дудзич, технічний директор групи компаній Smart Energy. 

Як повідомлялось раніше, компанія “Аркона Газ-Енергія” приєдналась до групи Smart Energy в березні минулого року, коли її придбав британський актив групи – Enwell Energy. На родовищі вже розпочато роботи із спорудження першої свердловини  – №4. Зараз триває робота з отримання землевідводів під прокладку внутрішньопромислових трубопроводів та газопроводу підключення. Завершення буріння очікується до кінця 2021 року. Проєктна глибина майбутньої свердловини складає 5 565 м.  

Довідково: Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, реалізує проєкти з розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів та належить до п’ятірки найбільших приватних газовидобувників України, сумарно видобуваючи понад 1 млн м3 газу на добу.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений компанією “Укргазвидобуток” (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy. У свою чергу, активи Enwell Energy працюють на Полтавщині – це Представництво “Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед” і “Аркона Газ-Енергія”, а також на Харківщині – компанія “Пром-Енерго Продукт”.

 

Читайте також: Коли приватизують торф’яні підприємства?

Читайте також: Тарас Кузьмич: Площі “Будинку Книги” здавалися в оренду за 1 гривню на рік! 

Читайте також: Виробник вапна в Івано-Франківській області отримає “інвестиційну няню”

Читайте також: Піщана справа: кому в ОГП нарахували збитків на понад півмільярда гривень?

Читайте також: Скільки охочих купити ОГХК нарахували у Фонді держмайна?

 


Фото: Олег Петрасюк, Yesterday & Tomorrow