Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області

Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області
Очільник Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку України в 2015-2021 рр. Тимур Хромаєв

Державна служба геології та надр України надасть компанії “НПК Контакт спецдозвіл на видобування газу (метану) вугільних родовищ, газу природного, конденсату, супутніх корисних компонентів на Лисичансько-Тошківській площі, в тому числі на Лисичансько-Тошківському родовищі.

Наказ від 26.04.2021 №324 підписав голова Держгеонадр Роман Опімах. Наказ можна завантажити тут (одразу завантажується документ).

Спецдозвіл буде видано згідно з п.8 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Це означає, що ТОВ “НПК Контактна підставі раніше виданого спецдозволу за власні кошти здійснило геологічне вивчення ділянки надр та підрахунок запасів корисних копалин, який затверджено в установленому порядку, та подало документи на отримання спеціального дозволу на видобування корисних копалин. Йдеться про спецдозвіл №2424, який діяв з вересня 2003 р. по вересень 2018 р. і передбачав геологічне вивчення, включно з дослідно-промисловою розробкою надр.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “НПК Контакт є екс-глава Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку Тимур Хромаєв.

Довідково: ТОВ “НПК Контакт” зареєстровано в Лисичанську Луганської обл.. Рік заснування – 1991. Розмір статутного капіталу – 30,5 млн грн. Засновниками компанії є ТОВ “ГАСЕ Енерджи” і ТОВ “АРТА управління активами”. Тимур Хромаєв контролює близько 67% капіталу ТОВ “НПК Контакт“.

В досьє Тимура Хромаєва на сайті інформаційного агентства “Фінансовий клуб” вказано, що в грудні 2002 пан Хромаєв став одним із засновників інвестиційної компанії “АРТА”, контролював діяльність компанії, пов’язану з корпоративними фінансами, інвестиційним банкінгом, торгівлею цінними паперами і управлінням активами. Завершив працювати керуючим партнером в листопаді 2013-го.

У грудні 2013 року Тимур Хромаєв став головним виконавчим директором GASE Energy Inc. (український фінансовий радник «АРТА»), де пропрацював до січня 2015 року. 

30 січня 2015-го його призначено головою НКЦПФР указом президента № 50/2015. Його 6-річні повноваження голови НКЦПФР закінчилися 30 січня 2021 року. Президент Володимир Зеленський звільнив його 23 лютого 2021 року. Наступником Тимура Хромаєва на посаді голови Нацкомісії став Руслан Магомедов.

 

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Чому Ігор Мазепа передумав продавати бурштиновий бізнес?

Читайте також: Коли приватизують торф’яні підприємства?

Читайте також: Кар’єру в Запоріжжі закидають незаконне видобування каменю на 1 млрд грн

 

 

Джерело фото: https://smida.gov.ua/news/publications/timur_khromaehv_pro_split_krok_do_nakopichuvalnikh_pensijj_zrobleno_shho_dali