Перший після Опімаха. Голові Держгеонадр шукають замісника 

Перший після Опімаха. Голові Держгеонадр шукають замісника 
Хто стане першим заступником Романа Опімаха?

Кого з кандидатів допустили до співбесіди?

 

Що відомо про конкурс?

Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) і Комісія з питань вищого корпусу державної служби проводять Конкурс на заміщення вакантної посади першого заступника голови Державної служби геології та надр України.

Конкурс було оголошено 21.04.2021 розпорядженням Кабінету міністрів України №341-р за підписом Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Відповідну вакансію оприлюднили 22.04.2021. Кандидати мали 6 днів на подачу заявок.

Станом на зараз завершено перший етап відбору тестування. Наступний етапспівбесіда. Як пояснили NADRA.info в НАДС, за результатами співбесіди може бути сформовано shortlist із трьох кандидатів, одного з яких можуть призначити першим заступником Романа Опімаха. 

Ані на сайті Держгеонадр, ані на сторінці Служби у Facebook про проведення Конкурсу не повідомлялося. 

 

Які вимоги висуваються до кандидатів?

Вакансія містить наступні кваліфікаційні вимоги: 

Ступінь вищої освіти — не нижче магістра.
Досвід роботи: загальний стаж роботи — не менше семи років, досвід роботи на посадах державної служби категорії “А” чи “Б” або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування чи досвід роботи на керівних посадах у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр — не менше трьох років.
Володіння державною мовою: вільне володіння державною мовою.
Володіння іноземною мовою: володіння іноземною мовою, яка є однією з офіційних мов Ради Європи (англійська або французька).

Окрім цього, Додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 р. № 341-р містить низку вимог до компетентності кандидата. Ці вимоги стосуються лідерства, комунікації та взаємодії, розуміння сфери державної політики, стратегічного бачення, управління змінами та інновацій, доброчесності та дотримання правил етичної поведінки, а також абстрактного мислення.

 

На які посадові обов’язки шукають кандидата?

  1. Здійснення повноважень відповідно до розподілу обов’язків, визначених Головою Держгеонадр;
  2. виконання обов’язків Голови Держгеонадр у разі його відсутності;
  3. реалізація державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр;
  4. здійснення інших повноважень, визначених законом.

 

Скільки платитимуть першому заступнику?

Оклад28 тис. грн на місяць. Передбачена можливість надбавок за ранг, а також інших надбавок, доплат, премій і додаткових стимулюючих виплат згідно з законодавством про державну службу.

 

Хто подався на участь у конкурсі?

За даними НАДС, на конкурс подалися 14 кандидатів: 

  1. Бойко Ірина Ігорівна
  2. Бучко Володимир Анатолійович 
  3. Войцешук Вадим Валерійович 
  4. Гриців Юрій Васильович 
  5. Гладкий Олексій Ярославович 
  6. Волков Сергій Степанович 
  7. Власенко Сергій Геннадійович 
  8. Купчак Володимир Романович 
  9. Кравчук Євген Валерійович 
  10. Локтєв Андрій Андрійович 
  11. Назаренко Ірина Федорівна 
  12. Погорелов Владислав Леонідович 
  13. Сарамага Роман Костянтинович 
  14. Толкунов Андрій Анатолійович

 

Кого допустили до співбесіди?

Тестування кандидатів проходило 11.05.2021 р. За результатами тестів до співбесіди було допущено 8 учасників (в алфавітному порядку):

  1. Бойко Ірина Ігорівна 
  2. Бучко Володимир Анатолійович 
  3. Власенко Сергій Геннадійович 
  4. Купчак Володимир Романович 
  5. Кравчук Євген Валерійович 
  6. Локтєв Андрій Андрійович 
  7. Сарамага Роман Костянтинович 
  8. Толкунов Андрій Анатолійович

 

Що відомо про прізвища кандидатів, які пройшли тести? 

  1. Бойко Ірина Ігорівна. Кандидатка з таким прізвищем, ім’ям і по-батькові є також кандидаткою на посаду заступника керівника апарату Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, і успішно пройшла тестування. 
  2. Бучко Володимир Анатолійович в травні 2020 р. був призначений держсекретарем Міністерства інфраструктури України. За даними офіційного сайту міністерства досі займає цю посаду.
  3. Власенко Сергій Геннадійович є кандидатом наук з державного управління. В минулому році працював першим заступником Голови Держлісагентства. В жовтні 2020 р. подав деклараціюперед звільненням“.
  4. Купчак Володимир Романович є доктором економічних наук. Був Народним депутатом України VII скликання, ВО “Батьківщина”. В 2020 р. був кандидатом на посаду Першого заступника Голови Держслужби геології та надр України в минулому році. Тут запис співбесіди з Володимиром, датованої 30.01.2020 р.
  5. Кравчук Євген Валерійович вказаний на сайті ДП “Укрнаукагеоцентр” НАК “Надра України” як перший заступник генерального директора. В квітні 2020 р. подавав декларацію перед звільненням з Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства інфраструктури України.
  6. Локтєв Андрій Андрійович є кандидатом геологічних наук. Із квітня по вересень 2020 р. був т.в.о. директора Українського державного геологорозвідувального інституту (ДП “Український державний геологорозвідувальний інститут”).
  7. Сарамага Роман Костянтинович є чинним заступником голови Держгеонадр.  Обіймає цю посаду з квітня 2020 р. Як і Володимир Купчак, Роман Сарамага також був кандидатом на посаду Першого заступника Голови Держслужби геології та надр України в минулому році. Співбесіда за 30.01.2020 – тут.
  8. Толкунов Андрій Анатолійович є кандидатом геологічних наук, очолює геологічний відділ Державного геофізичного підприємства “Укргеофізика”. Разом з Купчаком і Сарамагою також був кандидатом на посаду Першого заступника Голови Держслужби геології та надр України в минулому році. Співбесіда за 30.01.2020 – тут.

Восени 2019 р. Роман Сарамага і Євген Кравчук брали участь в конкурсі на посаду Голови Держгеонадр, за результатами якого очільником Служби було призначено Романа Опімаха. Іншими учасниками конкурсу були Сергій Попов, Ярослав Погорілий і Крістіна Браіловська.

 

Коли співбесіди? 

Дата співбесід кандидатів на першого заступника голови Держгеонадр невідома.

Як заявили NADRA.info в НАДС, Комісія з питань вищого корпусу державної служби ще не ухвалила відповідного рішення.

 


Читайте також: Медведчука і Козака підозрюють у зливі даних про український шельф

Читайте також: “Магія” повторного аукціону: спецдозвіл розіграли у 35 разів дешевше

Читайте також: Автостраді дозволили купити Бехівський гранітний кар’єр

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.

Читайте також: Рудний і бурштиновий спецдозволи розіграли зі знижкою близько 90%

 

Автор фото Григорій Веприк,  The Gate Agency