Роман Опімах презентував видобувачам вапняку сервіси Держгеонадр і ділянки надр

Роман Опімах презентував видобувачам вапняку сервіси Держгеонадр і ділянки надр
Голова Держгеонадр Роман Опімах. Джерело фото: https://www.facebook.com/roman.opimakh/posts/2037053993137042

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах презентував сервіси Держгеонадр і ділянки надр під час річної конференції Української асоціації вапняної промисловості (УАВП) LIMEFORUA-2021. Цьогорічна Конференція проходила в Києві, в межах святкування 10-річчя УАВП. Очільник Служби привітав учасників, презентував пріоритети діяльності Держгеонадр і розповів про підготовлені об’єкти з покладами вапняку для придбання на аукціонах.

Роман Опімах нагадав, що в Інвестиційному атласі надрокористувача наявні 36 ділянок з покладами вапняку (https://bit.ly/3252De9), 19 з них доступні для ініціювання на е-аукціони, 14 вже продані за понад 104,6 мільйона гривень. Ціна на деякі з цих лотів під час конкурентної боротьби зросла в кілька разів. 

 

Довідка NADRA.info

Найближчим часом заплановано три аукціони з продажу спецдозволів на ділянки із покладами вапняків:

24.12.2021 – спеціальний дозвіл на користування Рачинецькою ділянкою у Хмельницькій області (геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою). Ціна стартує з 100 891 грн. Реєстрація на торги і деталі – за посиланням.

05.01.2021 – родовище Маяцьке в Донецькій області – вапняк мармуризований, аргіліт (видобування). Старт – 1 250 224,5 грн. Реєстрація і деталі – за посиланням.

05.01.2021 – родовище Новосафронівське в Миколаївській області – граніт, вапняк (видобування). Реєстрація і деталі – за посиланням. Старт – 492 213,5 грн.

 

Очільник Держгеонадр нагадав учасникам Конференції, що Служба розгортає електронний кабінет надрокористувача. Принагідно, Роман Опімах закликав надрокористувачів зібрати коментарі та надати їх Службі для врахування під час розробки сервісу. А також звернув увагу на важливість співпраці щодо напрацювання геологічних паспортів громад.

Нагадаємо, організатор LIMEFORUA.2021 – Українська асоціація вапняної промисловості (УАВП), яка цього року відзначає 10-річчя діяльності.

В Конференції взяли участь: Власники та керівники компаній вапнякового ринку України; споживачі вапна/вапняку, торговельні компанії; постачальники послуг і матеріалів; українські та міжнародні експерти в галузі економіки, екології, технологій та якості; виробники обладнання для виробництв профільної галузі; провідні міжнародні компанії вапнякового ринку; банки і фонди, що інвестують у вапнякову галузь та галузі споживання.

Партнери конференції:

Попередній захід УАВП – Літня конференція вапняної індустрії 2021, яка відбулася 09.07.2021 в Києві. Як це було – читайте тут.

 

Читайте також: Компанія-золотошукач судиться з Держгеонадр

Читайте також: Аукціону в понеділок не буде. Чому приватизація ОГХК знову відкладається?

Читайте також: Подано третю заяву про номінування на аукціон ділянки літієвих руд

Читайте також: 615-ту Постанову Кабміну переписали по-тихому. Під кого цього разу?

Читайте також: Причорноморське ДРГП виставили на приватизацію

 

Автор фото – Олег Петрасюк, Yesterday & Tomorrow