ОГХК шукає аудитора для перевірки за 2022 р.

ОГХК шукає аудитора для перевірки за 2022 р.
Титанові промисли в Житомирській області. Автор фото Григорій Веприк, The Gate Agency

АТ «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія» оголосила закупівлю аудиторських послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності АТ «ОГХК» станом на 31.12.2022 та за рік, що закінчився зазначеною датою, підготовленої відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на оголошення про комерційну закупівлю, оприлюднене 14.02.2023.

Очікувана вартість – 1 900 000 грн з ПДВ. Пропозицію можна подати до 12:00 20.02.2023.

Нагадаємо, в лютому 2023 року заступником голови правління ОГХК було призначено Дімітрі Каландадзе. Джерела NADRA.INFO стверджували, що пан Каландадзе може бути призначений керівником компанії.

Протягом 2021 року Фонд державного майна України тричі намагався продати ОГХК на приватизаційному аукціоні. У ФДМУ запевняли, що компанія володіє достатніми запасами для багаторічної безперебійної роботи. Очікувалося, що продажу ОГХК сприятиме отримання спецдозволу на спірну Селищанську ділянку (яку зрештою відсудив Межиріченський ГЗК Дмитра Фірташа). В липні 2022 р. в.о. голови Фонду держмайна Ольга Батова заявляла, що ОГХК залишається єдиним привабливим великим об’єктом для продажу і в період воєнного стану. В листопаді 2022 року стало відомо про проблеми з експортом продукції ОГХК, в компанії відповідальність за блокування продажів покладали зокрема на Державну службу експортного контролю. В Держекспортконтролі пояснили, що причина затримок з наданням дозволів на експорт – дії менеджменту ОГХК.