Верховний Суд захистив право компанії Аркона Газ-Енергія на Свистунківсько-Червонолуцьке родовище

Верховний Суд захистив право компанії Аркона Газ-Енергія на Свистунківсько-Червонолуцьке родовище
Фото: https://www.facebook.com/Ukrnafta/

Скасовано попередні рішення судів, ухвалені на користь «дочки» Укрнафти

 

Джерела NADRA.INFO повідомляють, що Верховний Суд (ВС) поставив крапку у черговому спорі про законність надання компанії Аркона Газ-Енергія спеціального дозволу на користування надрами – з метою геологічного вивчення, зокрема дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням нафти і газу Свистунківсько-Червонолуцького родовища.

Текст постанови ВС, ухваленої 01.05.2023, ще не оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень, він доступний в сервісах Опендатабот і YouControl.

Мовою судового документу:

 

«…

Касаційні скарги Державної служби геології та надр України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Аркона Газ-Енергія» задовольнити частково.

 

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18.01.2022 та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 02.11.2022 скасувати.

 

Позов Спільного підприємства «Бориславська нафтова компанія» в формі Товариства з обмеженою відповідальністю до Державної служби геології та надр України, Державної комісії України по запасах корисних копалин, Товариства з обмеженою відповідальністю «Аркона Газ-Енергія», третя особа – Публічне акціонерне товариство «Укрнафта», про визнання протиправними та скасування рішень залишити без розгляду.

 

Постанова суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

…»

Про роботи на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі, а також про спір щодо законності надання спецдозволу на нього NADRA.INFO писали в матеріалах:

 

Далі буде.