За півціни, без торгу і конкурентів: хто викупив майно ДП Житомирторф?

За півціни, без торгу і конкурентів: хто викупив майно ДП Житомирторф?
Фото: https://prozorro.sale/

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях у понеділок, 22.01.2024 уклало договір купівлі-продажу єдиного майнового комплексу ДП «Житомирторф» за результатами приватизаційного аукціону, запланованого на 20.12.2023 (це була восьма спроба продати ЄМК Житомирторфу). Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на дані UBIZ.ua.

Покупцем ЄМК ДП «Житомирторф» стало ТОВ «Меткон Плюс». Компанія була єдиним охочим купити майно, відтак отримала це право без торгу, запропонувавши стартову ціну – 3 805 200 грн (це удвічі менше, ніж у ФДМУ планували отримати влітку 2023 р.).

ТОВ «Меткон Плюс» засновано в 2011 р.. Стартовий капітал 1000 грн. Реєстрація – м. Вінниця. Власник: Бабіцький Вʼячеслав. Керівник: Гуц Анна (YouControl).

 

У вересні 2023 р. Меткон Плюс переміг в аукціоні з продажу спецдозволу на спірне родовище торфу «Під Бором» (Івано-Франківська обл.). Однак не сплатив обіцяні 60 млн грн, і право викупити дозвіл перейшло до наступного учасника ТОВ «Рожнятів торф» за 35,2 млн грн. Наразі обставини цього аукціони вивчають в Антимонопольному комітеті України (після заяв від трьох інших учасників торгів).

Нагадаємо, до складу ЄМК ДП «Житомирторф» входить дочірнє підприємство «Олевськторф», яке перебуває в стані припинення, та відокремлений структурний підрозділ – Озерянський торфозавод філія державного підприємства «Житомирторф».

Станом на грудень 2023 р. Житомирторф не володів жодним дійсним спеціальним дозволом на користування надрами. Свою останню ділянку – родовище «Чистина» – держпідприємство втратило в липні. Вже в серпні до Державної служби геології та надр України надійшла заява про виставлення цього родовища на аукціон, який відбувся 17.01.2024. За Чистину змагалися шестеро учасників, перемогу здобуло ТОВ «Ягода Майдана» з Вінниці (запропонувало за спецдозвіл 12 510 000 грн, що у 46 разів більше початкової вартості лоту, власник і керівник Білозарецький Віктор).

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ