В ФДМУ призначили дату приватизації ОГХК

В ФДМУ призначили дату приватизації ОГХК
Джерело фото: https://www.facebook.com/spfu.gov.ua

Раніше Уряд затвердив стартову ціну компанії на рівні 3,9 млрд грн з інвестиційними зобовʼязаннями покупця щонайменше 0,4 млрд грн

Аукціон із продажу 100% пакету акцій АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» призначено на 09.10.2024.

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на офіційну Facebook-сторінку Фонду державного майна України.

Відповідне рішення ухвалила аукціонна комісія Фонду на чолі з заступником Голови ФДМУ Ігорем Тимошенком. До складу комісії увійшли представники Фонду держмайна, профільних міністерств, обласних військових адміністрацій та ОГХК.

У Фонді пишуть, що визначений термін проведення аукціону дасть можливість усім зацікавленим інвесторам детально оглянути об’єкти та ретельно ознайомитись з документацією, забезпечуючи рівні умови для всіх потенційних учасників та сприяючи прийняттю зважених інвестиційних рішень.

«Для АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» встановлено максимально можливий термін до проведення аукціону, що дозволяє потенційним покупцям, зокрема іноземним, провести повноцінну незалежну перевірку (Due Diligence) підприємства. Потенційні покупці отримують доступ до інформаційного пакету об’єкта великої приватизації після укладення договору про конфіденційність інформації з одним з авторизованих операторів електронного майданчика», – йдеться в повідомленні (NADRA.INFO радить скористатися послугами UBIZ.ua*).

Торги відбудуться в електронному форматі в системі Прозорро.Продажі згідно з умовами, затвердженими Кабінетом Міністрів України 12.07.2024. Станом на 18:00 15.07.2024 лот у системі Прозорро.Продажі ще недоступний.

Читайте також “Хвостів” ОГХК
вистачить на понад 20 років 

У ФДМУ кажуть, що найближчим часом опублікують інформаційне повідомлення як на своєму офіційному веб-сайті, так і в електронній торговій системі. «Ці повідомлення міститимуть вичерпну інформацію про активи, умови участі в аукціонах та інші важливі аспекти», – кажуть у Фонді.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Нагадаємо, ОГХК тричі намагалися приватизувати в 2021 р. зі стартовою ціною 3,7 млрд грн, однак, попри інтерес до компанії багатьох потенційних інвесторів з України та інших країн, ані в серпні, ані в жовтні, ані в грудні аукціони не відбулися. Згодом зʼясувалося, що єдиним зареєстрованим учасником аукціону з продажу ОГХК в серпні було ТОВ «Стугна лімітед» Дмитра Адамовського, в жовтні – ТОВ «Трайдент Геоінвест Україна» Геннадія Буткевича, а в грудні – компанія Ріната Ахметова ТОВ «Юмджи Агромін».

В карʼєрі ОГХК. Джерело фото: https://privatization.gov.ua/

У вересні 2021 р. ОГХК отримала спецдозвіл на Селищанську ділянку, який на аукціоні в квітні того ж року виграв Межиріченськй ГЗК з Group DF Дмитра Фірташа (згодом компанію позбавили перемоги).

Як пише Інтерфакс-Україна, ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» розпочала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). 8 грудня 2016 року ДП було перетворено на ПАТ «ОГХК», 26 грудня 2018 року – з ПАТ на ПрАТ.

Читайте про програми
торговельного фінансування
та кредитування для
видобувної промисловості
від Укрексімбанку

ОГХК раніше реалізовувало продукцію більш ніж у 30 країн світу. Основними ринками збуту були ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Держкомпанія в I кв. отримала 30 млн грн чистого прибутку, тоді як в аналогічному періоді минулого року був збиток.

Також видання повідомляє, що, за даними YouControl, виручка ОГХК у 2023 році скоротилася на 15,4% – до 1 млрд 946,68 млн грн, а її чистий збиток склав 481,35 млн грн проти 13,37 млн грн чистого прибутку в 2022 р..

 

*На правах реклами