4 ділянки піску в Київській області можуть надати без аукціону

4 ділянки піску в Київській області можуть надати без аукціону
Зображення асоціативне

Без торгу, за початковою вартістю їх отримають первісні заявники, якщо ніхто інший не звернеться до Держгеонадр. Крім Київщини, пропонуються спецдозволи на пісок на Волині і Вінниччині, гіпс на Івано-Франківщині і суглинок в Хмельницькій області

 

Державна служба геології та надр України оприлюднила перелік ділянок надр корисних копалин місцевого значення, спеціальні дозволи на користування якими пропонується надати у користування. Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на Наказ №410 від 30.11.2022 за підписом Голови Служби Романа Опімаха, оголошення та інші матеріали Держгеонадр. Оприлюднено наступний перелік пропонованих до надання спецдозволів із початковими цінами.

Київська обл.:

  • Білоцерківська ділянка (Білоцерківський р-н, пісок, геологічне вивчення) – початкова ціна 84 558 грн;
  • Ділянка Городище (Бориспільський р-н, пісок, геологічне вивчення) – 385 305 грн;
  • Витачівське родовище (Обухівский р-н, пісок, видобування) – 2 927 892,60 грн;
  • Ділянка «Заплава» (пісок, геологічне вивчення) – 106 539 грн.

Івано-Франківська обл.:

  • Городищенська ділянка (Івано-Франківський р-н, гіпс, геологічне вивчення) – 260 355 грн.

Волинська обл.:

  • Західна ділянка Сокільського родовища (Луцький р-н, пісок, видобування) – 350 725,54 грн.

Вінницька обл.:

  • Турбівська-2 ділянка (Вінницький р-н, пісок, геологічне вивчення) – 19 660,50 грн.

Хмельницька обл.:

  • Новокостянтинівське родовище (Хмельницький р-н, суглинок, видобування) – 102 863,37 грн.

 

Заява разом із зазначеними у додатку 1 до Порядку (згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 615) документами щодо отримання спеціальних дозволів на користування надрами зазначених ділянок надр приймається від претендентів Державною службою геології та надр України за адресою: 03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16.

Останній день подання заявок 29.12.2022 року до 16:00 години.

З усіх питань звертатися: 03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16, кім. 416., Державна служба геології та надр України. Контактна особа: Кравченко Лілія Леонідівна – тел. (044) 536-13-33 (к. 416 в).

Якщо ніхто інший не зголоситься до Держгеонадр із заявами на відповідні ділянки і родовища, їх отримають первісні заявники:

  • Білоцерківська ділянка – ТОВ «Біломікс»;
  • Ділянка Городище – ТОВ «Кардікс Ван»;
  • Витачівське родовище – ТОВ «Надра Ресурс»;
  • Ділянка «Заплава» – ТОВ «Арес Інвест»;
  • Городищенська ділянка – ТОВ «Максима Захід Гіпс»;
  • Західна ділянка Сокільського родовища – ТОВ «Надра»;
  • Турбівська-2 ділянка – ТОВ «Інвестагро 2000»;
  • Новокостянтинівське родовище – ПП «Новокон».

Нагадаємо, «вікно можливостей» для отримання без аукціонів спецдозволів на надра місцевого значення незабаром закриється, тому що в липні Кабінет Міністрів України схвалив пакет змін до постанов, які регулюють процедури надання спеціальних дозволів без аукціону, шляхом проведення електронних торгів, визначення початкової ціни продажу дозволу та вартості геологічної інформації. Більше про це Роман Опімах розповідав в інтервʼю NADRA.INFO.

Раніше позааукціонним доступом до надр скористалася компанія “МХП” Юрія Косюка (ми писали про це тут, пізніше компанія отримала спецдозвіл) і намагалося скористатися ПрАТ “Київський річковий порт” (яке повʼязують з Михайлом Бродським та Нестором Шуфричем). Також ми писали про спробу отримати без торгів спецдозвіл на ділянку вапняків Марʼянська у Дніпропетровській області. До Служби надійшли заявки на отримання спецдозволу від низки компаній, і Голова Держгеонадр Роман Опімах заявив, що ділянку можуть виставити на аукціон. Згодом продаж спецдозволу на торгах погодило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів. Аукціон досі не було оголошено. 

 

Довідково (дані YouControl):

ТОВ «Біломікс» засновано в січні 2022 р.. Статутний капітал – 1 000 000 грн. Реєстрація – м. Біла Церква, Київська обл.. Власник – Шнуренко Геннадій. Керівник – Гнатюк Валерій. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Кардікс Ван» засновано в 2019 р.. Статутний капітал – 100 грн. Реєстрація – м. Київ. Власники: Кобилянський Олександр, Фоменко Олександр (керівник). Компанія володіє дійсним спецдозволом на геологічне вивчення Процівської ділянки піску.

ТОВ «Надра Ресурс» засновано в 2014 р.. Статутний капітал – 214 000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власники: Мостовий Павло, Олексійчук Роман, Копил Іван. Керівник – Волуйко Богдан. Спецдозволи відсутні. Компанія здійснювала геологічне вивчення Витачівської ділянки піску і родовища піску Деснянське-Центральне на підставі спецдозволів, дія яких закінчилася в 2019 р..

ТОВ «Арес Інвест» засновано в серпні 2022 р.. Статутний капітал 1000 грн. Реєстрація – м. Київ. Власник і керівник – Монастирський Василь. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Максима Захід Гіпс» засновано в серпні 2022 р.. Статутний капітал 1 000 000 грн. Реєстрація – м. Тернопіль. Власники: Кришталовський Володимир (керівник), Пудлик Юрій, Гарбич Ярослав. Спецдозволи відсутні.

ТОВ «Надра» засновано в 1996 р.. Статутний капітал 100 000 грн. Реєстрація – м. Луцьк. Власник – Чорнуха Віктор. Керівник – Патлашинський Ярослав. Компанія володіє спецдозволом на видобування піску на родовищі Сокільське 2. Також володіла спецдозволом на видобування піску родовища Сокільське (до 2017 р.).

ТОВ «Інвестагро 2000» засновано в 2016 р.. Статутний капітал 1000 грн. Реєстрація – м. Вінниця. Власники: Корнійчук Василь, Українець Юрій (керівник).

ПП «Новокон» засновано в 2020 р.. Статутний капітал 26 500 грн. Реєстрація – с. Новокостянтинів, Хмельницька обл.. Власники: Кізаєв Дмитро (керівник), Корбут Валерій. Спецдозволи відсутні.