Запорізький титано-магнієвий комбінат очолив Євген Сторчак

Запорізький титано-магнієвий комбінат очолив Євген Сторчак

Директором ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» призначено Сторчака Євгена Алісовича. Повідомляє ІА NADRA.INFO.

Пан Сторчак підтвердив, що приступив до виконання обовʼязків керівника ЗТМК у середу, 12.07.2023. За офіційними даними Уряду, призначення Євгена Сторчака на посаду керівника ЗТМК було погоджено розпорядженням Кабінету Міністрів України №591-р від 30.06.2023.

До призначення директором титано-магнієвого комбінату, Євгеній Сторчак обіймав посаду першого заступника директора АТ «Інститут Титану» (м. Запоріжжя).

Попередній керівник ЗТМК Сергій Лубенніков керував підприємством з червня 2020 р.. Фонд державного майна намагався змінити керівника комбінату у вересні 2022 р., коли на зборах учасників товариства новим керівником було обрано Віктора Рєзніка. Проте, Уряд не погодив це призначення.

Нагадаємо, ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» перебуває в управлінні Фонду державного майна України. Триває повернення у державну власність єдиного майнового комплексу державного підприємства ЗТМК, переданого в 2013 р. до статутного капіталу ТОВ ЗТМК в рамках договору між ФДМУ і «ТОЛЕКСІС ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД» про заснування ТОВ ЗТМК.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, станом на 12.07.2023 ФДМУ контролює 51% капіталу ТОВ ЗТМК, інші 49% належать «ТОЛЕКСІС ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД» Дмитра Фірташа. Толексіс Трейдінг Лімітед також контролює 99,9947% ТОВ «Мотронівський гірничо-збагачувальний комбінат», який входить до Group DF.

В березні 2023 р. NADRA.INFO писали, що ФДМУ призначив ТОВ ЗТМК відповідальним зберігачем продукції Демурінського гірничо-збагачувального комбінату, конфіскованого на виконання рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду в санкційному порядку у справі проти російського мільярдера Михайла Шелкова

У травні ЗТМК оголосив Конкурс з відбору суб’єктів аудиторської діяльності, які можуть бути призначені для надання послуг з обов’язкового аудиту фінансової звітності товариства за 2021-2022 рр..

 

Джерело фото: Сторчак Євген