520 млн грн податків сплатила ТОВ ВКФ “Велта” за 12 років роботи

520 млн грн податків сплатила ТОВ ВКФ “Велта” за 12 років роботи

Новини компаній

ТОВ ВКФ “Велта” з 2010 по 2021 рік сплатила 520 мільйонів гривень податків у бюджети різних рівнів. Повідомляють у компанії. Фонд заробітної плати за аналогічний період становив 379,4 мільйонів гривень. 

У 2021 році компанія сплатила 98,2 млн. грн. податків. Якщо порівняти за другим півріччям з 2020 роком, податкові виплати виросли на 25%.

Компанія провела аналіз сплачених податків ТОВ ВКФ “Велта” за 5 років з 2017 по 2021 рік. 403,8 мільйонів гривень податкових зборів компанія сплатила за вказаний період. 67% склав темп росту розміру податків у 2021 році у порівнянні з 2017. Найвагомішими у структурі платежів є податок на надра та податки із заробітної плати. 

“63,8% або 257,6 млн грн припадають на податок за користування надрами для видобутку корисної копалини. Через цей податковий збір фактично регулюється право власності кожного українця на надра, відповідно до ст.13 Конституції України: “Земля, її надра …, які знаходяться в межах території України…, є об’єктами права власності Українського народу”, – зазначають у компанії.

Наступним за вагомістю у структурі податкового навантаження є податки із заробітної плати, що становлять 35,5% або 143,3 млн грн за період 2017-2021 рр..

Наприкінці січня в компанії заявили про початок серії багатораундних перемовин з американськими партнерами. Ціль таких сесій — розробити дорожню карту взаємодії українського постачальника титанової сировини та компаній й інституцій з США, які на різному рівні є споживачами титану. Зокрема йшлося про те, що у 2022 році поставки на північноамериканський ринок мають скласти 65% від загального об’єму видобутої сировини компанією “Велта”. 

“Такий ріст продиктовано дефіцитом якісної титанової сировини у США. А також високим рівнем зацікавленості з боку Америки до українського титану, який зафіксовано у Законі про бюджет на національну оборону”, – йшлося у повідомленні.

Також у січні материнська компанія Velta US inc (США) провела збори консультаційної ради, сформованої у жовтні 2021 року. Під час зборів Андрій Бродський, генеральний директор компанії Velta висловив підтримку прийнятої нещодавно владою США статті 6505 “Закону про бюджет на національну оборону на 2022 фінансовий рік”. Вона вимагає від Державного департаменту США створити звіт щодо співробітництва США та України у розрізі зниження залежності Америки від поставок титану з Китаю та Росії, зокрема за рахунок збільшення поставок з України.

Крім створення консультаційної ради, у жовтні в ТОВ ВКФ “Велта” також повідомляли про розділення гірничодобувного та інноваційного бізнес-напрямків.

“Виключно у гірничодобувному секторі продовжить роботу українська ТОВ ВКФ “Велта”, яка входить до холдингової структури Velta Holding US Inc, США. Компанія володіє Бирзулівським та Лікарівським родовищами ільменітових руд. Натомість холдинг TitanEra Inc (США) сконцентрував у структуру високотехнологічні бізнес-напрямки: ТОВ “Велта РД Титан” — науково-дослідну лабораторію, та ТОВ “ТитанЕра”, яка розпочала будівництво першого в світі пілотного заводу з виготовлення титанового порошку та кінцевих титанових продуктів. Генеральним директором обох холдингів є Бродський Андрій Вікторович. ТОВ ВКФ “Велта” залишається постачальником титанової сировини для ТОВ “ТитанЕра”, що дозволяє реалізувати повну вертикальну інтеграцію в рамках холдингів”, – повідомляли в компанії. 

 

Довідка NADRA.info:

ТОВ “Виробничо-комерційна фірма “Велта” засновано в 2000 р.. Статутний капітал 88 100 000 грн. Реєстрація – м.Дніпро. Кінцевим бенефіціарним власником і керівником є Андрій Бродський (дані YouControl).

“Мені з партнерами нецікаво заробляти по 10 доларів на тонні ільменіту, ховати їх від податків і класти собі в кишеню”, – заявляв Андрій Бродський в інтервʼю NADRA.info в червні 2020 р.

ТОВ ВКФ “Велта” володіє спецдозволами №4275 (видобування руд титану і руд цирконію родовища Бирзулівське) і №6378 (видобування руд титану родовища Лікарівське). У червні 2020 р. Андрій Бродський розповідав про команду Велти в інтервʼю NADRA.info. В березні 2021 р. Бродський критикував підготовку до приватизації АТ “ОГХК” через відсутність міжнародної оцінки запасів по JORC. ТОВ ВКФ “Велта” є співзасновником Асоціації “Національна Асоціація Добувної Промисловості України” (НАДПУ). Про НАДПУ читайте в інтервʼю з очільницею Асоціації Оксаною Оринчак.

 

Читайте також: Ентоні Це допоможе УкрЛітійВидобуванню зі стратегією і планами розвитку Полохівського родовища

Читайте також: Літієва УРП: потенційного інвестора зі США вивели в ефір

Читайте також: РНБО і Мінстратегпром проконтролюють УРП

Читайте також: Михайло Жернов: “Попри геополітичну кризу, австралійські інвестори розвиватимуть літієві проекти в Україні”

Читайте також: Польські компанії хочуть долучитися до розробки українських вуглеводнів і кольорових металів

 

Джерело фото: https://cutt.ly/dPdm1M7