Аукціон з приватизації ДП Житомирторф не відбувся

Аукціон з приватизації ДП Житомирторф не відбувся
Фото: https://prozorro.sale/

Жоден учасник не зареєструвався на аукціон з приватизації ДП «Житомирторф», який Фонд державного майна України очікував провести онлайн в системі Prozorro.Sale сьогодні, 07.07.2023. Повідомляє ІА NADRA.INFO.

Для наступної спроби продати Житомирторф, ціну держпідприємства знизили удвічі – до 3,8 млн грн. Аукціон заплановано на 17.07.2023. Зареєструватися для участі можна за посиланням.

Нагадаємо, Житомирторф виставили на торги в червні, зі стартовою ціною майже 7,7 млн грн. До складу єдиного майнового комплексу держпідприємства входить дочірнє підприємство «Олевськторф», яке перебуває в стані припинення, та відокремлений структурний підрозділ – філія  Озерянський торфозавод. Розмір кредиторської заборгованості станом на 31.03.2023 складає 34 592,9 тис. грн. Аукціон з приватизації Житомирторфу оголосили після того, як Житомирський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про анулювання його спецдозволу на видобування торфу родовища «Чистина», що, очевидно, вплинуло на інтерес до активу з боку потенційних інвесторів.

До 2014 р. Житомирторф розробляв Центральну ділянку Озерянського родовища торфу. Спецдозвіл на цю ділянку надр у квітні 2023 р. Державна служба геології та надр України розіграла на онлайн-аукціоні (перемогло ТОВ «СПАРТІ» зі Львова).


Нагадаємо, ДП «Житомирторф» є одним із семи державних торфовидобувних підприємств, якими управляє Фонд державного майна України. Приватизувати їх обіцяли ще в 2021 році. Згодом проти приватизації низки ДП виступили в обласних радах і громадах. А в жовтні 2022 р. повідомлялося, що, імовірно, в першу чергу на приватизацію можуть виставити ті підприємства, які взагалі не здійснюють діяльності.

На початку червня 2023 р. ФДМУ виставив на приватизацію ЄМК ДП «Рівнеторф» зі стартовою ціною 47,1 млн грн. В аукціоні перемогло ТОВ «ЛЕНД ГРОУ» Халімона Олексія зі ставкою 205 000 001 грн (всього на 1 грн більше, ніж запропонувало ТОВ «ФК «КОНКОРД ФАКТОРИНГ» Ігоря Мазепи і партнерів).

В квітні 2023 р. ФДМУ приватизував ЄМК ДП «Коростишівський завод «Реммашторф».